Viral

‘Secara Teknikal, Ini Video Lama’ – Prof Muhaya Mohon Maaf Isu ‘Buat B0d0h-B0d0h’

Beberapa hari ini kecoh di media sosial mengenai penjelasan motivator terkenal iaitu Datuk Prof Dr Muhaya Mohamad tentang jodoh lambat itu disebabkan wanita terlalu berdikari dan mengejar kerjayanya. Hal ini scecara tidak langsung telah menimbulkan kemarahan dan ramai yang mengecamnya. Terbaru, Prof Muhaya telah tampil memberi penjelasan mengenai kenyataan yang dikeluarkannya itu. Penjelasan Prof Muhaya  …

Viral

Mula-mula bertahi, kemudian berdar4h… ibu muda ini hari-hari menangis saksi der1ta bayi sulung sak1t mata

IBU mana yang sanggup melihat anaknya mender1ta kesak1tan apatah lagi ketika usia si anak masih belasan hari. Segala macam perasaan ditanggung oleh si ibu kerana terlalu bimbang pend3r1taan ditanggung si kecil. Pan1k, sedih malah perasaan bersalah turut menyelubungi diri ibu ini kerana bimbang dia tidak berusaha sedaya upaya untuk memastikan bayinya mendapatkan rawatan terbaik. Begitulah…

Viral

“Orang lama-lama sahaja yang faham apa maksud Prof. Muhaya,” – Orang ramai pertahan Dr. Muhaya

PETALING JAYA – Orang ramai pertahankan kenyataan pakar motivasi, Prof. Datuk Dr. Muhaya Mohamad yang dikecam netizen selepas memuat naik sebuah video berkaitan jodoh di laman media sosialnya hari ini. Video yang memaparkan Muhaya menyatakan seorang wanita “biarlah macam bodoh-bodoh sikit” jika mahu cepat mendapat jodoh turut dibidas pelatih pakar bedah, Dr. Nur Amalina Che…

Viral

‘Mak Saya Tak Ajar Untuk Jadi B0d0h-B0d0h Depan Lelaki…’ – Dr Amalina B1das Kenyataan Prof Muhaya

Sebelum ini, kenyataan yang dikeluarkan oleh pakar bedah mata dan motivator terkenal, Datuk Prof Dr. Muhaya Mohamad menerima kec4man yang hebat susulan topik mengapa seseorang wanita itu mendapat jodoh dengan lambat. Bagaimanapun, netizen mendakwa ada yang tersalah faham dengan maksud asal yang cuba disampaikan oleh Prof Muhaya. Terbaru, pelajar cemerlang yang pernah memperoleh keputusan cemerlang 17A1…

Viral

“Anak menteri tapi tak follow SOP” – Netizen Kec4m Dafi di Instagram Gara-gara Terlibat Program ‘All Together Now Malaysia’

Semenjak tayangan episod pertama pada Ahad lalu, program All Together Now Malaysia (ATNM) telah mendapat kecaman netizen yang mendakwa berlakunya perl4nggaran SOP dalam program tersebut berikutan selebriti yang terlibat dilihat tidak memakai pelitup muka. Malah tak dijangka juga, bekas peserta Akademi Fantasia 5 yang juga anak kepada Menteri Pertahanan, Dafi Ismail Sabri dilihat turut serta…

Viral

“Paip pecah, tutup pakai kesabaran je” – Netizen Tak Puas Hati, Pasaraya Tutup Bahagian ‘Bukan Essential Item’

Semalam, timbul kekecohan di kalangan netizen selepas segelintir yang keluar untuk membeli barang keperluan di pasaraya meluahkan rasa tidak puas hati mereka apabila beberapa bahagian di pasaraya tersebut telah ditutup. Menerusi perkongsian di Twitter, antara bahagian dalam pasaraya atau kedai serbaneka yang ditutup ialah bahagian alat tulis, barang-barang hardware dan juga bahagian menjual perwarna rambut.…

Viral

Peniaga terkejut ramai mesej tanya nasi kerabu, rupa-rupanya diri dah viral sebab tak kedekut – “Kalau boleh nak jumpa depan-depan”

DALAM kerisauan mengharungi kehidupan ‘total lockdown’ pada 1 Jun ini, seorang peniaga menerima rezeki yang tidak disangka-sangka. Menurut Siti Bainun Hassan, dia pada Jumaat dihujani dengan mesej dan panggilan daripada orang ramai yang bertanya mengenai nasi kerabu jualannya. Setelah diselidik, wanita berusia 32 tahun itu mendapat tahu salah seorang pelanggannya membuat hebahan di Twitter sehingga…

Viral

“Aku memang tak suka sembahyang” – Usahawan kosmetik berani ded4h tak suka s0lat ketika ‘live’… ini jawab mufti

  KECOH di media sosial video yang menunjukkan seorang usahawan kosmetik yang tanpa segan silu mengaku dirinya tidak suka solat. Menerusi klip video 27 saat itu yang merupakan rakaman secara pengstriman langsung di Facebook (FB Live), wanita itu bercakap dalam loghat Kelantan. “Orang nak buat apa suka hati orang la (orang panggilan untuk diri sendiri).…

Viral

“Duriankimchi is cancelled” – Influencer Dikec4m Sebab Kr1t1k Peguam Isu Neelofa Dapat Parking ‘VIP’

Nampaknya isu Neelofa ini dah semakin meleret sehingga kini, seperti yang kita sedia maklum selepas isu beli karpet di Nilai 3, wujud lagi satu kes dimana selebriti dan usahawan itu didakwa hadir ke mahkamah tanpa memakai pelitup muka dan parkir kereta di Kompleks Mahkamah di Mahkamah Majistret Seremban. Disebabkan tindakannya itu, Utusan Malaysia melaporkan bahawa…

Viral

Nak sedondon di pagi raya… 5 hari pemuda gigih siapkan pakaian keluarga, semuanya kerana tercabar dek skil tukang jahit Bangladesh dapat siapkan 18 baju Melayu sehari!

KETERUJAAN sebuah keluarga menyambut Aidilfitri tahun ini dimeriahkan dengan baju Melayu dan baju kebaya moden sedondon warna biru. Kesemua baju raya yang dijahit kemas untuk lelaki, dengan perincian renda bermotifkan flora buat perempuan, merupakan kerja tangan seorang pemuda. “Memang beruntung siapa dapat laki (suami) macam dia. Baju kau memang semua dia jahitkan. Tak payah beli…