Viral

“Suami utamakan kucing, akak ni jadi nombor dua” – Isteri kongsi ragam 4 ‘anak bulus tentera’, nama je macho tapi masing-masing manja teruk!

ANGGOTA tentera kebiasaannya cukup sinonim dengan karekter mereka yang garang serta tegas. Namun karekter ‘tentera’ yang seekor ini cukup berbeza. “Kalau abah dia nak pegi kerja kena c1um, timang-timang dulu,” begitulah luahan hati pemilik seekor kucing kampung yang diberi nama Army. Menurut Zafirah Zainoddin, 35, kehadiran Army menyebabkan dia kini jatuh di tangga kedua dalam…

Hiburan

Adik Sajat tiba-tiba ‘mel3tup’, Mustika luah perasaan terbeb4n mas4lah abang sendiri

SETELAH sekian lama memend4m perasaan tentang kontr0versi membabitkan usahawan sens4si Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau Nur Sajat, adiknya Nur Mustika akhirnya tampil meluahkan apa yang terbuku di hati. Ujar Mustika, dia begitu terbeb4n dengan mas4lah yang dicetvskan abangnya yang kini dilihat sedang menikmati saat bahagia setelah didakwa berjaya melarikan diri ke Austalia. “Aku tak ada…

Hiburan

“Kita (dia dan Malaysia) sudah cer41, sudah tal4k tiga, maaflah kita tak boleh bersatu kembali,”- Sajat kini menetap di Australia?

Usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman atau lebih dikenali sebagai Nur Sajat kini did4kwa menetap di Australia dan memberi bayangan untuk tidak kembali semula ke negara ini. Perkara itu dikongsikan menerusi ciapan seorang wartawan yang berpusat di Kuala Lumpur, @amerhadiazmi yang menyatakan Nur Sajat muncul di Instagram mengumumkan bahawa dia kini berada di Australia, setelah diberi…

Hiburan

Ramai Tertanya Kenapa Senario Jarang Diundang Jadi Juri Program Lawak, Sekali Saiful Apek Tampil Beri komen Padu

Ramai pelik kenapa senario jarang dijemput sebagai juri program lawak. Sekali Saiful Apek tampil beri komen padu buat ramai terkedu. Pelakon dan pelawak Saiful Apek menjawab persoalan warganet yang mempersoalkan mengapa kumpulan Senario sering tidak dipanggil sebagai juri program lawak.   Menerusi tweet pengguna Twitter yang dikenali sebagai @NaufalAntezem, beliau akui rasa pelik kerana kumpulan…

Viral

Men4ngis ketika job pertama ‘terg4ntung’ di bangunan 30 tingkat, Spiderwoman k4ntoi muka keluar TV sebab lakukan ‘kerja gil4’… dapat jodoh pun kerja sama!

KERJAYA yang diceburinya tersenarai dalam 10 pekerjaan paling berb4haya dan beris1ko di dunia. Namun berbekalkan minat dan ‘passion’ yang mendalam, wanita ini memilih untuk memasuki bidang kerja yang lazimnya didominasi oleh kaum lelaki, iaitu juruteknik akses tali (rope access). Biarpun segelintir orang mungkin menganggap wanita ini melakukan ‘kerja gil4’ kerana mempertaruhkan ny4wa ‘terg4ntung’ di atas…

Viral

(Vide0) Masing2 Pembawa Gen Tal4semia, Pasangan Kek4sih Menang1s Terp4ksa ‘Break Up’

Jika kita rajin membaca berkenaan isu kesihatan, pasti pernah mendengar penyakit talasemia iaitu satu peny4k1t genetik sel darah merah. Pes4kit talasemia tidak dapat menghasilkan sel darah merah yang berkualiti dalam kuantiti yang mencukupi. Walau bagaimanapun, peny4kit tersebut tidak berj4ngk1t dan terdapat dua jenis talasemia yang utama iaitu pembawa gen talasemia( Talasemia minor) dan pes4kit talasemia…

Viral

Sering dis1nd1r sebab kerja biasa, lagi ‘par4h’ j0d0h tak panjang… wanita ini tutup mulut orang sekeliling dengan jadi p0lis – “Saya tak sed1h lama-lama”

PERNAH rasa terh1na gara-gara menjadi bahan hinaan orang hanya kerana ‘kerja biasa-biasa’, namun wanita ini sama sekali tidak mengalah atau berputus asa. Jika dahulu dia hanyalah juruwang di pasar raya, pembantu di kedai emas serta tekstil, namun kini dirinya mampu berbangga kerana bukan sahaja memiliki kerjaya yang stabil tetapi berkhidmat untuk masyarakat. Berkongsi kisah suka…

Hiburan

‘Saya terj4h sebab nak sel4matkan Iqbal yang telah dis1h1r’

PETALING JAYA – “Saya terj4h sebab ingin selamatkan Iqbal yang sudah dis1h1r dan dia tidak sedar mengenai hal tersebut.” Demikian respons usahawan kosmetik sensasi, Datuk Seri Vida menjelaskan sebab dia menerjah rumah bekas pembantu peribadinya, Ahmad Iqbal Zulkefli pada pukul tiga pagi semalam. Vida dalam satu pendedahan menerusi Instagramnya berkata, dia nekad melakukan hal tersebut…

Hiburan

Nampak tatu di dad4, Baby Shima sengaja biar net1zen nilai sendiri – “Yang penting tak kacau orang”

GARA-GARA berkongsi foto memperlihatkan lukisan seperti t4tu di bahagian dada, penyanyi Baby Shima mengundang kec4man netizen di laman sosial Instagram. Shima atau nama sebenarnya Nor Ashima Ramli yang dihubungi mStar bagaimanapun tidak mahu mengulas sama ada ia palsu atau tidak, sebaliknya membiarkan netizen menilai sendiri. Sudah lali dikec4m, penyanyi berusia 29 tahun ini menganggap apa…