Hiburan

“Kami kenal di sekolah menengah” – Tujuh tahun kenal gadis Kelantan, Sofyank lega ‘student’ selamat jadi isteri!

SAMA cantik sama padan.

Tahniah diucapkan buat personaliti media sosial, Sofyank atau Mohd Sofian Abdullah, 26, yang selamat dinikahkan dengan pilihan hatinya, Nabilah Ramli, 24, pada Sabtu pagi.

Pasangan itu dinikahkan oleh jurunikah, Tengku Mahmud dan pengantin perempuan menerima masa kahwin 18 dinar.

Pengantin lelaki turut berbalas lima dulang hantaran dalam majlis serba indah yang berlangsung di Calamaya Garden, Kota Bharu, Kelantan.

Dalam pada itu, Sofyank yang ditemubual sejurus majlis sempat memperincikan semula kisah perkenalannya dengan gadis tersebut.

“Kami kenal di sekolah menengah, tujuh tahun lepas. Masa tu saya datang ke sekolah menengah saya untuk mengajar student. So, masa tu la dia kenal saya, lebih kurang macam tu.

“Masa tu saya tengah ambil diploma Perakaunan di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Tapah. So kami kenal kira online je, jumpa dua tahun lepas kenal. Lepas kenal, dah jumpa, terus decide untuk ada relationship,” ujarnya.

Menurut Sofyank, dia juga lega apabila selesai majlis itu yang mana ia menjadi kemuncak kepada tujuh tahun perkenalan antara mereka.

Pasangan ini disatukan selepas tujuh tahun berkenalan. Foto: Illuisionist Studio.

“Perasaan lepas kahwin bahagialah, kita dah dapat hidup bersama,” ujar pemuda dari Kota Bharu itu.

Isterinya turut senada dengan Sofyank, malah turut berkongsi perancangan untuk menetap di Kuala Lumpur bersama suaminya itu.

“Saya rasa gembira dan lega sebab selepas tujuh tahun, kami dapat hidup bersama, sebab kita hubungan jarak jauh lama sangat. Lepas nikah rasa gembira.

“Perancangan selepas ini, saya akan ikut dia (Sofyank) pergi Kuala Lumpur sebab dia kerja di sana,” ujar gadis yang berasal dari Pasir Mas itu.

Dalam pada itu, Sofyank turut membuat siaran langsung majlis berkenaan menerusi laman Instagram buat lebih 800,000 pengikutnya.

Perasaan lepas kahwin bahagia lah, kita dah dapat hidup bersama.

SOFYANK

Di ruangan komen, ramai pengikut Sofyank turut menitipkan ucapan tahniah atas hari bahagia itu.

“Tak perlu upah buat video wedding bagai, Sofyank sendiri boleh edit sendiri, dah jimat duit.

“Tahniah Sofyank dan pasangan. Moga dipermudahkan segala urusan.

“Tahniah Sofyank. Moga bahagia till jannah,” tulis beberapa netizen.

Malah, ramai netizen mengakui tidak sabar untuk menonton video perkahwinannya nanti.

Majlis turut disiarkan secara langsung menerusi Instagram Sofyank.

Untuk rekod, nama Sofyank mula meledak sejak beberapa tahun lalu selepas video kreatif yang dihasilkannya tular dan meraih perhatian ramai.

Paling diingati apabila pelakon terkenal Will Smith turut memuat naik semula (repost) video suntingan yang dihasilkannya menerusi Instagram pada tahun 2019.

Dia juga turut berpeluang untuk bersemuka dengan aktor itu ketika sesi tayangan filem Gemini Man di Budapest, Hungary pada tahun sama.

Pada April lalu, video suntingan Sofyank turut mendapat perhatian aktor Hollywood, Ryan Reynolds.

Sebelum ini, Sofyank juga pernah berkolaborasi dengan personaliti internet Amerika, Zach King.

sumber : mStar

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.