Global

[VIDEO] Budak Tak Sengaja Jatuhkan Patung Teletubbies, Ibu Bapa MELOPONG Bila Tahu Harga Kena Bayar

Kalau pergi shopping mall dan masuk kedai yang jual barang mahal serta berbentuk kaca, korang mesti warning anak-anak korang supaya duduk diam-diam dan jangan berlari-lari dalam kedai.

Karang kalau terpecah atau rosakkan barang di dalam kedai tu, haa naya nak kena bayar seperti apa yang berlaku dalam satu kejadian di Hong Kong baru-baru ini.

Terjatuhkan patung Teletubbies bernilai lebih RM30,000

Menerusi satu perkongsian di TikTok, tular video yang memaparkan seorang budak lelaki dilihat telah menjatuhkan sebuah patung Teletubbies bersaiz besar.

Bila diperiksa rupa-rupanya patung berwarna emas itu berharga HK$52,800 bersamaan dengan RM34,858.11. Mak aiii! 

Vide0:

@gemuk_itam

ZOOM – Jessi

Menurut Dimsum Daily, kejadian tersebut berlaku di sebuah pusat beli belah di Hong Kong.

Kanak-kanak yang berusia 5 tahun itu juga katanya telah bersandar pada sisi patung tersebut sebelum patung itu menjadi tidak stabil dan jatuh ke lantai.

Ibu kanak-kanak berkenaan yang melihat kejadian itu juga dilaporkan membuat mimik muka kurang selesa dan kecewa dengan apa yang berlaku.

 

Video:

@gemuk_itam

Balas kepada @apiqdaus

Marry Me (feat. Toya Wright) – Rasheeda

Ibu bayar ganti rugi pada hari yang sama 

Menurut laporan, ibu kanak-kanak itu telah membayar ganti rugi kepada kedai berkenaan pada hari yang sama dengan nilai HK$33,600 bersamaan dengan RM18,794.

Walau bagaimanapun, kebanyakan netizen mengkritik pemilik kedai tersebut kerana tidak meletak mesej amaran di hadapan patung berkenaan dan kurangnya nilai-nilai keselamatan daripada mengelakkan patung tersebut dari terjatuh.

Pun begitu, menurut seorang peguam, ibu bapa kanak-kanak tersebut sepatutnya demand kedai mainan berkenaan mengembalikan wang kompensasi kerana kanak-kanak di bawah usia 10 tahun tidak boleh dikenakan tindakan mahkamah.

Sepatutnya pihak kedai membeli insurans dari pihak ketiga yang boleh tanggung bayaran dari segi kerosakan harta benda di kedai tersebut.

Haih macam-macam ye. Risaulah kalau bawa budak-budak masuk kedai mahal ni. 

Sumber: Lobakmerah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.