Viral

“Nak Menunjuk Je” – Tular Foto Hantar Anak Sekolah Naik Vellfire, Komen ‘Jeal0us’ Lelaki Ini Dikec4m Net1zen

Tular di media sosial Twitter semalam apabila sebuah foto memaparkan beberapa kereta mewah jenis Toyota Vellfire dipercayai sedang berhenti bagi menunggu giliran menghantar anak mereka ke sekolah.

Kata individu itu, hanya ‘tokey maf1a’ di negara Jepun sahaja yang memilih untuk menghantar anak mereka ke sekolah dengan menaiki kenderaan jenis itu.

 

 

Pada mulanya, tweet berkenaan mendapat sokongan daripada netizen yang lain yang merasakan keberadaan ibu bapa membawa kereta berkenaan untuk menghantar anak ke sekolah hanya mengundang kesesakan dan sebagainya.

Kata seorang netizen ini, hanya ibu bapa yang mempunyai ‘inferiority complex’ sahaja yang membawa kereta ini dan mempunyai perasaan ingin menunjuk-nunjuk kepada orang lain.

Namun begitu, tweet berkenaan mendapat reaksi yang berbeza kerana ada yang berpendapat bahawa individu berkenaan mempunyai masalah hati dan tidak boleh lihat ‘orang senang’.

Lah dah tu dia ada kereta vellfire, takkan ank pinjam MyVi jiran pergi hantar anak ke sekolah pulak

Aku pun tak mampu juga bang. Tapi tak adalah sampai busuk sangat hati aku nak judge orang macam tu.

Sementara itu, netizen berpendapat bahawa kereta jenis MPV seperti Vellfire/Alphard ini sangat sesuai dimiliki oleh mereka yang mempunyai keluarga yang besar, dan terutama sekali bagi individu yang berkemampuan.

Rezeki masing-masing la kan

Sumber: Beautifulnara

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.