Hiburan

“Amazing father” – [VIDEO] Netizen Puji Ayah Layan Adam Menari ‘Rain Dance’ Untuk Pujuk Masuk Kereta

Min yakin, mesti ramai yang kenal dan juga familar dengan Adam’s Autism Family ni kan?

Keluarga Adam kerap mendapat perhatian netizen kerana penjagaan teliti dan terkawal mereka apabila anak kedua dari empat beradik itu mengalami ‘tantrum’ sehingga menjadi rujukan kepada orang ramai.

Terbaru, satu video telah dikongsikan di TikTok @adamsautismfamily dan juga Instagram memaparkan gelagatnya menari ‘Rain Dance’ kerana tidak mahu menaiki kereta telah menjadi bualan orang ramai.

 

Video:

@adamsautismfamily

Wait daddy… Let’s do this before we go…#adamsautismfamily #autism #autismson #autismacceptance#autismfamily #autismparents #patience #whateverittakes #letsdothis

original sound – Adam’s Autism Family – Adam’s Autism Family

“Parenting level A+!”

 

Video tersebut telah mendapat lebih dari 2.2 juta jumlah tontonan setakat ini kerana ayahnya dilihatkan turut melayan aksi Adam dengan menari bersama-sama sebagai cara untuk memujuknya menaiki kereta.

Tindakannya itu telah mendapat pujian orang ramai kerana tidak menggunakan kekasaran untuk memujuk Adam…

“MasyaAllah ayah yg sabar dan hebat” – Komen netizen

“Tak pasal2 melekat lagu ni dalam otak”

 

Bukan itu je, lagu ‘Rain Dance’ yang dinyanyikan oleh Adam ini juga mencuri perhatian netizen sampaikan ada terngiang-ngiang walaupun telah berhenti memainkan video tersebut.

Disebabkan itu, individu yang dipercayai followers Adams Autism Family di Instagram telah menambah potongan muzik ‘De Da Da Song’ kepada audio asal suara milik Adam dan rata-rata menyukai remixyang dibuat itu.

Adam atau nama penuhnya Adam Wan Mun Yu yang kini berusia 20 tahun merupakan pengh1dap aut1sme sebelum ini pernah dikejutkan dengan berita tentang keluarganya yang terp4ksa berpindah kerana tuan rumah tidak memperbaharui kontrak rumah sewa mereka.

Min suka betul follow-up keluarga Adam ni.. Seronok je tengok cara parents dia handle emosi Adam. Semoga jadi anak yang baik selalu ya!

Sumber: Lobakmerah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.