Viral

Orang Awam Gagalkan Cubaan Mencvlik Murid Sekolah Dan Berjaya Dit4ngkap. Tapi, Rupa-Rupanya Lelaki Tersebut…

Johor, Pasir Gudang: Tular Kes Pencul1kan. Melibatkan Seorang lelaki dan seorang murid sekolah agama Scientex. Video tersebut tular selepas seorang pengguna Facebook Encik Zua Aziz menyiarkan di laman facebooknya sendiri.

Dikatakan pencul1k tersebut berjaya ditangkap di sebuah stesen minyak selepas kanak kanak yang telah dicul1knya meminta pertolongan orang awam di kawasan sekitar.

TONTON RAKAMAN VIDEO DI BAWAH SEKALI

Pencul1k tersebut berjaya ditangkap atas bantuan orang awam sekitar tempat tersebut selepas kanak kanak itu meminta pertolongan daripada orang awam.

Setelah orang ramai mengetahui hal tersebut, kelihatan dalam video tersebut seorang pemandu mel4nggar pencul1k sehingga hampir terj4tuh untuk membantu kanak kanak tersebut.

Ada juga dikalangan netizen yang mengata bahawa mungkin pencvlik tersebut adalah ayah kepada kanak kanak itu.

ANTARA KOMEN NETIZEN:

“Alhamdulillah …keatas perihatinan masyarakat. Mmg kita kne peka dan waspada selalu dgn sekeliling…bkn nk menyibuk, klu x cian bdk tu..
Tahniah & Terbaik bro2 yg membantu selamatkan adik tu” – Normasita

“Terbaik. Moga dilipatgandakan rezeki meluas atas budi baik bg mereka yg membantu” – Fieza

“ni tanda Pasir Gudang dah ade TOKAN BESAR SINDIKET JUAL BUDAK.. mat pet xkan cul1k kalau takda tempat nak jual budak.. Allahuakbar.. risaunyaaaa.. Nauzubillah.. polis kene siasat dia nak jual kemana budak tu..” – Sya

“Siang2 hari pun skang berani dah dia buat keje. Kena ajar anak untuk jerit sekuar hati dan melawan jika ada orang tak dikenali dekat.” – Izzwani

“Patut cul1k dia plak … bawa balik … amik semua organ dalam dia pastu jual … ramai org perlukan buah pingang skarang ni …. aduhhhhh syg laaaaa lepas kan kasi kat polis … ujung cerita kes oku ni ” – Mohd Zaki

 

BUSY BODY vs PENCUL1K

Kehidupan kita hari ini tak salah kalau kita sedikit BUSY BODY kepada pekara yang patut.

Hari ini atau lebih tepat tengah hari tadi terjadi kes penculikan pelajar Sekolah Agama Scientex.

Asbab sikap “Busy body” atau lebih tepat sikap ambil peduli telah menyelamatkan satu nyawa.

Ya Allah, kau lindungilah anak-anak kami dari sebarang kejahatan dunia.

Alhamdulilah penculik telah ditangkap,

Tahniah Bro Encik Zua Aziz

Full video korang boleh tengok di Facebook beliau.

TONTON VIDEO PENUH DI BAWAH:

Suspek OKU ment4l dan p0s1tif dad4h.

Siasatan awal mendapati ketika kejadian kanak-kanak itu berjalan dari Sekolah Agama (SA) Taman Scientex dan suspek mempelawa m4ngsa menumpang motosikal untuk dihantar pulang.

Suspek berusia pertengahan 20-an adalah pemegang kad Orang Kurang Upaya (OKU) ment4l dan hasil saringan air kencing mendapati suspek p0s1tif dad4h jenis methaphetamine.

Kejadian seperti ini akan disiasat mengikut Seksyen 363 Kanun Kes3ksaan dan jika disabit kesalahan boleh dihukvm penj4ra maksimum tujuh tahun atau denda. Suspek juga akan disi4sat mengikut Seksyen 15(1)(a) Akta Dad4h Berbahaya 1952.

Sumber : Encik Zua Aziz

Kredit:Buletin Malaysia, OhMedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Untuk Komen Dan Share Banyak² Ya.. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published.