Hiburan

“Tak Baik PlJAK Duit. PlJAK Iqbal InsyaAllah Baik” – Aeril Zafrel PerIi Iqbal

Video tuIar yang menunjukkan usahawan Ahmad Iqbal Zulkefli memij4k wang kertas di atas lantai mendapat kec4man netizen termasuklah teg0ran dari pelakon, Aeril Zafrel .

Menerusi laman Twitter, pelakon kacak ini memberikan pendapat bahawa tind4kan memij4k duit sebagai bukan satu tind4kan yang baik. Malah, dia turut berseloroh lebih baik ‘memij4k’ Iqbal berbanding duit.

“Tak baik pij4k duit. Pij4k Iqbal InsyaAllah baik”-Tweet Aeril.

 

Netizen Setuju.

 

Tinjauan di ruangan k0men mendapati rata-rata netizen bersetuju dengan pendapat Aeril meskipun sekadar gur@uan.

Malah, ada yang berpendapat mengenai perasaan orang yang tidak berkemampuan apabila melihat video usahawan tersebut.

 

“Saya telah dipanggil oleh seorang ketua polis” Isu Piijak Duit, Iqbal Tampil Cerita Perkara Sebenar

 

Usahawan yang kini bergelar penyanyi, Ahmad Iqbal Zulkefli tampil memperjelaskan isu memijak duit yang mencetuskan kema rahan netizen sejak semalam.

Menurut Iqbal, perkara tersebut sebenarnya telah disalah erti oleh netizen dan video tersebut juga di luar kawalannya.

“Telah berlaku banyak salah faham dan ia di luar kuasa saya untuk kawal.

“Situasinya begini, ketika itu di dalam studio dan saya bersama lima hingga enam orang artis lain untuk buat ‘content’.

“Namun, ketika ia dirakam, duit itu memang berterabur dan telah digunakan oleh artis-artis lain.

Bukan saya yang taburkan duit, itu pun bukan duit saya.

“Malah, itu bukan duit betul, itu duit palsu prop untuk buat content saja.

“Ketika itu saya hanya bersembang dengan artis saja dan tak sangka video itu dirakam dan dimuat naik,” katanya.

Jelasnya, dia tidak menyalahkan video itu dimuat naik, namun kelakukan itu menampakkan dirinya seolah tidak bersyukur.

“Saya pun tak tahu nak buat macam mana sebab video dah pun tersebar, sedangkan kalau saya nampak duit 10 sen pun saya takkan langkah atau pijak.

“Jumpa bawah katil pun saya letak atas. Sebenarnya duit prop tu sudah diubah, tulisan jawi telah dibuang dan gambar sensitif pun semua blur,” katanya.

Tambahnya, disebabkan keadaan telah menjadi begitu serius dan di luar kawalan, dia mengambil inisiatif untuk meminta maaf atas perlakuannya itu.

“Saya tak mar ah orang keluar kenyataan, text saya macam-macam kalau begitulah kisahnya.

 

“Apapun saya tetap kena minta maaf atas video itu. Malah saya telah dipanggil oleh seorang ketua polis.

 

“Jika ada yang terbuka hati untuk faham perkara sebenar, saya bersyukur. Jika masih tidak faham, tidak mengapa asalkan saya tahu saya masih waras.

“Bagi yang baru mengikuti saya, cuba lihat post saya 2009 sehinggalah 2021 sebelum viral bermula.

“Itu adalah diri saya. Hanya saya yang tahu hal sebenar, perit untuk saya tangani.

“Saya merayu tolong bersihkan semula nama saya tentang isu ini. Terima kasih kepada yang sudi memahami,” katanya.

Sekadar info, isu pijak duit membabitkan Iqbal mula tercetus selepas penyanyi, Ariff Bahran berkongsi sebuah video TikTok memaparkan bekas pembantu peribadi Datuk Seri Vida itu berada di sebuah lokasi yang memperlihatkan taburan puluhan wang kertas RM50 di atas lantai.

“Ya Allah, banyaknya berterabur ini. Iqbal, kutip semula duit kau.

“Banyaknya, dipijak-pijaknya duit,” tegur Ariff kepada Iqbal dalam video tersebut,” katanya.

Sumber: murai.my

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button