Hiburan

‘Saya Pun Ada Kawan Yg Kaya GiIer, Tak Ada Plak Mcm Dia Nk Menunjuk-Nunjuk, Rileks Sudah’ – Mustaqim

” Orang petik nama dia, dia marah. Jadi saya rasa lebih baik dia berehat dari sosial media..”

Itu nasihat ikhlas dari pelakon Mustaqim Bahadon meminta usahawan kontroversi, Ahmad IqbaI Zulkefli agar berehat daripada menggunakan media sosial buat sementara waktu.

Menurut Mustaqim, beliau mewakili suara netizen mengakui ramai sudah meluat dengan cerita-cerita peribadi yang dipaparkan di media sosial dan mencadangkan IqbaI muhasabah diri buat seketika.

” Saya terfikir bila dia terlalu banyak tengok sosial media, dia cepat panas hati.

” Orang sentuh atau petik nama dia, dia marah. Jadi saya rasa lebih baik dia berehat dari tengok sosial media.

” Saya tak salahkan media yang menulis sebab itu cerita sensasi sekarang… saya cuma mewakili netizen dah sampai tahap meluat dengar cerita dia.

” Kita ni sampai tahap, mula-mula okay cerita cinta tak kesampaian tapi lama-lama cerita dia makin banyak, fasal kucing la, fasal kereta la fasal jam la… orang jadi meny4mpah!

” Bila dia meIatah, media akan cover cerita itu. Itu membuatkan orang lebih meny4mpah dan meIuat dengan cerita dia,” katanya kepada mStar.

Sebelum itu, Mustaqim menulis komen di Instagram mStar Online Official meminta IqbaI berehat seketika daripada menggunakan media sosial dan menjalani kehidupan normal.

Luahan itu ditinggalkan menerusi muat naik artikel bertajuk ‘Bukan propa, IqbaI nak parking kereta mewah RM1 juta depan muka Michael Ang’ yang diterbitkan mStar pada Selasa.

Pelakon drama Rahimah Tanpa Rahim ini turut meminta IqbaI merendah diri dan tidak terlalu menunjuk-nunjuk kekayaan di media sosial.

” Saya pun ada kawan-kawan yang betul-betul kaya, kaya giIer! Tak ada pula macam dia nak menunjuk-nunjuk…. rileks sudah! kalau IqbaI cool sahaja, saya yakin orang lagi suka dia.

” Kalau dia merendah diri sahaja, guna inisiatif dengan menderma ke? Tubuh yayasan membantu orang tua dan sebagainya, lagi ramai orang suka dia.

” Cuba buat ke arah kebaikan, mungkin orang akan bercakap juga tapi kalau ikhlas mesti ramai lagi akan sokong. Hentikan drama-drama cinta ni,” ujarnya.

Dalam pada itu, Mustaqim turut memohon maaf jika komen yang ditulis olehnya menggores hati ahli perniagaan berasal Kelantan itu.

” Saya minta maaf sebab komen begini, saya bersuara bukan sebab tak suka… saya pun tak kenal dia tapi sebab ramainetizen cakap meIuat dengar cerita dia tu.

” Saya sebelum ini skip sahaja berita tentang dia, cuma ternampak hari ini dan rasa nak bersuara. Selepas satu, satu cerita keluar!” katanya.

 

Terdahulu, Usahawan dan bakal penyanyi, Iqbal Zulkefli tampil mempertahankan diri mengenai tuduhan pengarah popular Michael Ang yang mendkwanya sengaja mencipta k0ntr0versi dan sengaja dibuat-buat untuk menarik perhatian ramai.

Antara isu yang dipersoalkan Michael adalah kenyataan Iqbal berhubung pilihannya tdak memiliki kereta mewah biarpun berkemampuan.

“Michael, ayat saya tdak suka kereta sporty. Baca betul-betul kenyataan saya. ]ika mahu dengar sedikit-sedikit, lebih balk tidak perlu bersembang terus.

“Jika hlna sangat Honda Civic yang saya guna, saya boleh saja tunjuk kereta saya yang bawa pergi pasar RM1 juta saya beli tu. Inilah punca yang buatkan saya terpksa tunjuk segalanya,” katanya.

Michael menerusi sesi siaran langsung baru-baru ini mempertikaikan kenyataan bercanggah Iqbal mengenai kereta pilihan seperti yang pernah ditulis Iqbal di media sosialnya sebelum ini.

“Sekejap kau kata kau tk suka kereta walaupun kaya tapi pakai H0nda, tiba-tiba cakap kereta idaman Bentley RM3 juta. Apa kau pr0pa?

 

“Kalau nak kaya buat cara kaya betul bukan kaya imaginasi,” ujar Michael yang menyifat tindakan Iqbal seakan-akan memperb0d0hkan orang ramai.

Michael turut mempersoalkan perlakuan Iqbal yang siap berjam tangan mahal ketika dikunjungi jutawan k0smetik Datuk Seri Vida di kediamannya pada pukul 3 pagi Sabtu minggu lepas.

“Kalau aku orang datang pukul 3 pagi ketuk pintu, sempat sarung t-shirt je. Ini kau ada masa nak tangkap gambar nak tunjuk jam. Tunjuk kau kaya?

 

“DSV kata muka dia kusam, memanglah pukul 3 pagi. Tk sempat make up, dia kan hari-hari keluar muka dia make up. Bukan putih pun,” tambahnya.

Sehubungan itu, Iqbal memohon agar sutradara tersebut menghormati dirinya dan enggan memanjangkan situasi tegang antara mereka.

“Saya menghormati Michael Ang kerana itu saya langsung tdak menjawab makian dari awal saya viral sehingga hari ini, bertubi-tubi.

 

“Siapalah saya untuk menafikan kata-kata Mr. Michael Ang. Namun berpanjangan dan semakin memburukkan saya tanpa berlandaskan cerita sebenar.

“Dengan rasa hormat, saya hanya mahu Michael hormati saya sebagai budak suara pondan kepit yang Michael katakan.

“Saya ingin hormati dunia industri, jaga limit namun siapa tahu begini perjalanan hidup saya.

 

“Saya cuba untuk tdak keluar lagu yang menjatuhkan industri muzik tanah air.

“Berikan saya peluang walaupun saya cedar saya bukan penyanyi dan bukan ingin bertanding dalam AM. Semoga Michael terus sukses,” getusnya.

Sumber : Gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *