Hiburan

‘Jaga Badɑn Untuk Diri Sendiri Bukan Suami’ – Ozlynn Teruskan Pɑntɑng Lepas 44 Hari, Rajin Bersauna & Pakai Bengkung

Pada 3 September lalu, Ozlynn dan Johan mengumumkan bahawa mereka telah menimang cahaya mata keenam yang diberi nama Cherdiq. Berita gembira itu telah mengejutkan ramai orang kerana rata-ratanya tidak mengetahui yang Ozlynn hamil.

Lepas 44 hari masih berp4ntang

 

Terbaru, Ozlynn, 40, mendedahkan dia seorang yang mementingkan amalan menjaga tvbuh badan terutama selepas bers4lin. Katanya, dia masih lagi berpantang dalam bab permakanan walaupun sudah usai tempoh 44 hari.

Tapi, jujur saya cakap, selalunya selepas habis pant4ng 44 hari, saya masih lagi berp4ntang. Tak ambil makanan bersifat sejuk, makanan sejuk beku, makanan segera, air kordial, air gas, air tin. Ada itu, saya pantang sampai dua tahun tak usik makanan-makanan begitu.

Tapi bergantunglah pada apakah makanan dan minuman itu. Selalunya juga, selepas bersalin normal, tiga bulan kemudian saya akan perlahan-lahan buat senaman ringan.

Kalau czer pun aku ada pengalaman. Selepas enam hingga lapan bulan, baru boleh start senaman manja-manja dan hasilnya baby nak masuk 10 hingga 12 bulan perut aku dah tegang balik. Aku kadang bila tiba baby dah tiga bulan aku ambil balik pakej berpantang paling kurang seminggu atau dua.

Jaga badan bukan untuk suami

 

Bercerita lebih lanjut, pemilik nama Rozlinawaty Ismail menegaskan dia menjaga tubuh badan bukan semata-mata pada suami tetapi adalah untuk diri sendiri.

Menurutnya lagi, jika tidak mendapatkan khidmat daripada tukang urut, dia akan mengambil inisiatif untuk melakukan sendiri di rumah.

Ada yang cakap bagus Ozlynn jaga dalaman untuk suami. Hello! Saya jaga badan untuk diri sendiri, bukan suami. Sebab, kalau s4kit, bukan suami kita yang boleh ambil s4kit itu pun. Tetapi, rezeki suami kita dapat kita yang jenis menjaga dalaman.

Adakala saya buat sendiri saja. Bersauna, berbengkung sendiri. Ada rezeki lebih, dapatla ambil tukang urvt. Apa pun, kita semua kena sedar diri tahap kemampuan keluarga kita. Tak perlu ikut orang.

Dalam pada itu, pelakon drama Kalau Dah Berbini menyangkal pemikiran segelintir individu yang berpendapat hanya golongan ‘kaya’ boleh menjaga tubuh badan dengan baik kerana mendapatkan r4watan tertentu.

Terdahulu, Ozlynn dan Johan berkahwin pada tahun 2009. Hasil perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan enam cahaya mata iaitu Ahmad Ariq Hanania, Sodiq, Haziq, Chantiq, Moleiq dan Cherdiq.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Instagram @jozlynnhanania via OHBULAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *