Hiburan

Tauke Jambu d4kwa hanya bawa petai, rambutan dan hantar adik angkat… “Cukuplah setakat ni dunia hiburan”

AKIBAT terpalit dengan kontr0versi berkaitan kes kegiatan pemerd4g4ngan manusia untuk tujuan s3ks, pelawak Tauke (Jambu) akhirnya membuat keputusan untuk mengucapkan selamat tinggal kepada dunia hiburan.

Tauke atau Zamatul Amri Zakaria, 45, berkata dia berdepan pelbagai t0hmahan sejak dit4han polis bagi membantu si4satan berhubung kes berkenaan.

“Bukan kerana merajuk tapi sebab-sebab lain… saya rasa cukuplah setakat ini,” katanya ketika dihubungi mStarpada Isnin.

Pada 8 Ogos lalu Tauke meng4ku dia adalah individu yang dit4han pihak berkuasa di sebuah hotel di Kuala Pilah pada 1 Ogos lalu bagi membantu si4sat4n.

 

Tauke Jambu undur diri daripada dunia hiburan.

Bagaimanapun dia menafikan menjadi bapa ayam atau terbabit dalam aktiviti tidak berm0ral seperti itu.

Sementara itu Tauke berkata dia kes4l apabila netizen terus menghukumnya walaupun kes berkenaan masih dalam si4s4tan.

“Pandangan netizen seolah-olah Tauke Jambu ni buat perangai tak elok, ju4l perempuan… dag4ngkan orang.

“Dalam kejadian tu saya hanya menghantar kenalan iaitu adik angkat perempuan saya, isteri pun kenal.

Pandangan netizen seolah-olah Tauke Jambu ni buat perangai tak elok, ju4l perempuan… dag4ngkan orang

TAUKE JAMBU

PELAWAK

“Masa tu pihak polis tengah buat pemeriksaan fasal isu sind1ket tu. Jadi memang wrong time and the wrong place saya lalu kawasan pemeriksaan tu, polis periksa la,” jelas Tauke.

Tambah Tauke tidak mungkin dia terg4mak melakukan perkara seperti itu terhadap adik angkatnya sendiri.

“Yang saya hantar tu adik angkat, kalau ikut logiknya takkan la adik angkat saya jadi m4ngsa.

 

Tauke minta netizen berhenti kaitkan namanya dengan kontr0versi sind1ket pem3rd4g4ngan orang.

“Dia datang rumah lepak-lepak… apa yang kata jadi m4ngsa?” katanya.

Sementara itu mengulas lanjut tentang laporan awal si4s4tan yang dipercayai ada kaitan dengan kes berkenaan hingga tular di media sosial, Tauke berkata dia tidak membawa peralatan s3ks seperti yang didakwa.

Sebaliknya kata Tauke dia hanya membawa rambutan dan petai yang dibeli dari kawasan berdekatan untuk dibawa pulang kepada isteri di Kuala Lumpur.

“Saya nak netizen faham perkara sebenar, dalam kereta hanya hanya ada rambutan gading dan juga petai bukan peralatan pel4cvran.

“Rambutan dan petai tu dibeli untuk isteri,” katanya.

Sumber: mStar

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *