Hiburan

Bantu Urus Jen4zah lbu Bekas Tunang, Syazwan ZuIkifIy Buat Panggilan Video Dari Liang L4had

 

PELUANG membantu menguruskan perjalanan terakhir ibu kepada bekas tunang disifatkan sebagai rezeki yang tidak pernah disangka-sangka bagi pelakon Syazwan Zulkifly.

Menurut Syazwan, 34, walaupun sekadar membantu membuat panggilan video ketika proses pengebvmian berlangsung ia sedikit sebanyak memberi kelegaan kepada ahli keluarga arw4h yang tidak dibenarkan menghampiri li4ng lah4d.

“Hanya empat orang ahli keluarga lelaki dibenarkan meny4ksikan proses itu, jadi saya diberi peluang bersama dua adik lelaki bekas tunang serta seorang adik iparnya.

“Kesian kepada bekas tunang dan seorang adik perempuannya, mereka tak boleh datang dekat.

 

Pasukan petugas kesihatan yang menguruskan jen4zah ibu bekas tunangnya.

“Syukur dapat peluang tu, saya diminta pakai PPE (pakaian perlindungan diri). Saya tolong buat video call je, itu saja yang saya boleh bantu,” katanya kepada mStar.

Terdahulu Syazwan berk0ngsi foto dia memakai PPE di sebuah tanah perkvburan di Lembah Klang bagi menguruskan jen4zah ibu bekas tunangnya, Nur Fadiah Uteh yang men1nggal dnia selepas sembilan hari bert4rung nyawa mel4wan C0vid-19.
Namun tambah Syazwan mereka sedikit ralat apabila tidak berpeluang untuk menatap wajah arw4h buat kali terakhir.

Tak sangka pula tidak dibenarkan, kasihan anak-anak arw4h tak dapat tengok untuk kali terakhir.
SYAZWAN ZULKIFLY
PELAKON

“Saya ingatkan sebelum nak dikebvmikan tu mereka akan buka sekejap untuk ahli keluarga tengok wajah.

“Tapi tak sangka pula tidak dibenarkan kerana mengikut SOP, kasihan anak-anak arw4h tak dapat tengok untuk kali terakhir,” katanya.

Cerita pelakon 7 Hari Mencintaiku ini lagi, walaupun kisah cintanya dengan bekas tunang, Syawariah Zulkifli sudah berakhir namun hubungan mereka masih baik sebagai kawan.

Syazwan dan Syawariah putus tunang pada 31 Mac 2020.

“Saya masih berkawan baik dengan dia dan keluarganya juga. Ibu dia pun saya anggap macam ibu sendiri.

“Waktu di hospital pun saya ada bersama bekas tunang dan adik beradiknya yang lain,” katanya.
Syazwan dan Syawariah yang juga seorang pramugari mengikat tali pertunangan pada 31 Ogos 2019 selepas 10 tahun saling mengenali.

Bagaimanapun kisah percintaan itu terhenti di tengah jalan apabila mereka berpis4h pada 31 Mac 2020.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *