Viral

Dah Buat Drive Thru Ke, Rakaman Individu Ini Bawa Motor Dalam Pasaraya Buat Ramai Terhibur. Tiada Seorang Pun Nak Marah Beliau

Sungai Besar: Tindakan pelik apabila seorang lelaki sengaja menunggang motosikal sambil membunyikan hon di dalam sebuah pasar raya di sini. Malah, video kelakuan lelaki itu turut dirakam dan tular di laman sosial Facebook (FB) selain mendapat ratusan komen nitizen.   engawal keselamatan sebuah kedai emas di pasar raya itu, Amirul Asyraf Ibrahim, 20, berkata, kejadian…

Viral

Teka Teki Akhirnya Terjawab Selepas Ramai Meneka Siapa Yang Gunakan Helikopter Mendarat Di Istana Sebenarnya

Ramai yang tertanya-tanya siapa yang ke Istana Negara menaiki helikopter hari ini. Kosmo! difahamkan helikopter itu dinaiki oleh Pemangku Raja Pahang, Tengku Mahkota Tengku Hassanal Ibrahim Al-Sultan Abdullah. Difahamkan, helikopter sama sudah mendarat pada 12 tengah hari sebelum terbang dan mendarat semula pada petang.   Hari ini berlangsung di Istana Negara Mesyuarat Khas Majlis Raja-Raja…

Viral

Baru nak rakam video TikTok dengan isteri, sekali muncul wanita hantar mesej rindu – “Dah jelaskan dia masih tanya siapa Sharina”

“SIAPA Sharina?” Itulah soalan yang terpacul daripada mulut seorang isteri tatkala melihat nama wanita tidak dikenali muncul pada skrin telefon suaminya dengan mesej “I miss you sayang.” Menerusi satu video tular di Twitter, kelihatan wanita itu seolah-olah cuba merebut telefon suaminya sejurus dia melihat mesej berkenaan. Tampil bercerita kepada mStar, Akmal Hizzat, 29, mengakui mesej…

Viral

“Soalan serius tak dijawab, dia buat lawak pulak” – Netizen Krit1k Respon DG Hisham Di Twitter

Media sosial bukan saja menjadi medium rakyat mendapatkan maklumat mengenai sebarang perkembangan semasa. Ia turut menjadi medan warga maya menyuarakan kritikan mereka terhadap isu-isu tertentu. Turut tidak terkecuali menerima tempias kec4man pedas netizen termasuklah Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah. Ia bermula apabila seorang pengguna mempersoalkan mengapa barisan menteri yang terlibat dalam…

Viral

Anak h1ba lihat bapa kawal suara, 2 hari berkurung di kandang selepas dapat tahu p0sitif C0v1d-19 – “S4kit hati tengok dia…”

SIAPA yang tidak sedih apabila melihat insan kesayangan dijemput dan dibawa ke hospital menaiki ambulans? Itulah yang dilalui oleh gadis ini apabila bapanya terpaksa dikuarantin dan dirawat selepas disahkan positif C0v1d-19 pada Jumaat minggu lalu (16 Oktober). Malah dia turut membuat perkongsian di Twitter meminta netizen mendoakan kesihatan bapanya. “Daddy baru kena ambil hari ini.…

Viral

Selambanya 2 beradik petah berpantun tegur ahli politik tatkala C0v1d-19 melanda… sampaikan Tunku Azizah pun share – “Bukan niat nak kutuk”

MASIH ingatkah anda video tular memaparkan dua kanak-kanak cilik yang begitu petah berpantun? Kali ini, Raja Muhammad Mikael, 5 dan kakaknya, Raja Farhana, 7, sekali lagi mencuri tumpuan apabila berpantun mengenai krisis politik di Malaysia tatkala kes C0v1d-19 terus memuncak. Bapa dua kanak-kanak itu, Raja Faizul, 41, mengakui pantun berkenaan membawa mesej mengenai situasi semasa…

Viral

“Kami tidur atas katil kosong” – Rupa Bilik Rehat Frontliner Buat Netizen Beng4ng

Sudah beberapa hari berturut-turut kes positif C0v1d-19 di Malaysia mencatatkan angka tinggi buat masa ini, malah ia lebih tinggi daripada kes-kes yang pernah terjadi sebelum ini. Para pekerja barisan hadapan pula dilihat sudah kembali ‘berjuang’ untuk menghadapi cabaran pandemik gelombang ketiga ini. Selain daripada mempertaruhkan nyawa mereka, amat menyedihkan apabila gambar keadaan bilik-bilik rehat frontliner…

Viral

“Memang patut pun” – Sudahlah Tak Pakai Mask Lepas Tu Melvdah Pula Dekat Orang, Wanita B1adap Kena T0lak Keluar Bas

Di zaman pandemik C0V1D 19 yang sedang merebak dengan dahsyatnya, menjadi kepentingan kepada kita semua untuk mengamalkan kebersihan diri yang baik dan juga memakai pelitup muka sebagai langkah untuk mengelakkan diri daripada dijangkiti wabak ini. Pun begitu, ada juga yang masih degil dan kalau di luar negara ini mereka digelar anti-masker kerana menolak untuk memakai…

Viral

Dari pagi ke petang hanya 2 bekas mi kari terjual, kerana sedih si adik test kuasa Twitter… siapa sangka bawa rezeki tak diduga buat abang tersayang – “Dia cakap nak cari kerja lain”

HATI adik mana yang tak tersentuh sekiranya perniagaan si abang sepi tanpa pelanggan? Begitulah kisahnya mengenai Adila Syuaira Sarji, 24, yang menggunakan kuasa viral di Twitter bagi membantu abangnya, Ahmad Sholehin, 30, yang menjalankan perniagan mi kari di Taman Medan, Petaling Jaya, Selangor. Menerusi posting tular di Twitter, dia yang mesra disapa Adila berkongsi kisah…

Viral

Pernah dipandang rendah mak bek4s awek, tapi jejaka ini tidak putus asa… kini usahawan air dapat untung 5 angka sebulan, miliki kereta idaman – “Sebabnya saya lebihkan keluarga”

TAK pernah terfikir mahu berputus asa. Demikian kata usahawan muda, Zikhri Taufik, 22, yang kini mampu tersenyum lebar meraih pulangan lumayan dengan mengusahakan perniagaan minuman popular dari Thailand. Mesra disapa Zikhri, dia mengakui bukan mudah untuk berada pada tahap sekarang yang mana jatuh bangun itu diangap sebagai lumrah dalam bidang perniagaan. Bercerita kepada mStar, dia…