Viral

Belajar dengan baki PTPTN RM400 satu semester, pelajar miskin pernah part time jadi guard lega result cemerlang… tak perlu bayar balik pinjaman

DUGAAN semasa zaman belajar di universiti atau kolej berbeza-beza bagi setiap orang. Menurut pemuda yang menetap di Kajang, Selangor ini, dia pernah melakukan 10 jenis kerja sambilan seperti berniaga air di bulan puasa, sales promoter, buggy driver, mengajar kelas tambahan dan banyak lagi semata-mata untuk mencari wang demi meneruskan kehidupannya sebagai mahasiswa. “Masa saya belajar…

Viral

Tular Rider Wanita Ini Bawa Anaknya Yang Buta Ikut Hantar Makanan, Pernah Hantar Rumah Pengasuh Tapi Lain Pula Jadinya.

BERAT mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Itulah dugaan yang perlu dipikul ibu tunggal bernama Azimah Abd Rahim, 37, dalam membesarkan anak perempuan dengan masalah penglihatan kekal sejak lahir. Azimah menjadi tular baru-baru ini apabila seorang pengguna TikTok berkongsi video memperlihatkan dia membawa bersama anaknya yang berusia lima tahun ketika bekerja sebagai penghantar makanan.…

Viral

[VIDEO] ‘Jah4nam Eh Korang Kenakan Aku’ – Pengantin Terhibur Rakan Beri Hadiah ‘Istimewa’

Sudah menjadi kebiasaan bagi tetamu yang menghadiri mana-mana majlis perkahwinan untuk memberi hadiah kepada pasangan pengantin. Lebih-lebih lagi yang berkahwin itu merupakan ahli keluarga sendiri mahupun rakan baik. Terhibur rakan-rakan bagi hadiah ‘istimewa’   Tapi apa yang melucukan, seperti satu video dikongsikan oleh seorang lelaki dikenali sebagai Alif Naim di laman TikTok yang mendapat hadiah…

Viral

Pelukis inai muak dengan pelanggan men1pu sebab nak dapat balik deposit, beri alasan langsung tak masuk akal

DUGAAN yang terpaksa dihadapi mereka yang menceburi bidang perniagaan dan perkhidmatan bukan alang kepalang. Apatah lagi apabila berurusan dengan pelanggan yang banyak ragamnya. Namun, apa yang paling mendukacitakan bagi mereka adalah sikap individu yang gemar membatalkan tempahan pada saat akhir dengan alasan tidak munasabah. “Korang janganlah gunakan alasan ‘tak jadi kahwin’ semata-mata nak cancel booking…

Viral

“Ini baru p0lice & th1ef” – [VIDEO] Netizen Terhibur Tengok Polis Trafik Kej4r Lelaki

Satu video viral di media sosial menunjukkan anggota polis trafik sedang mengej4r seorang lelaki di atas jalan telah menarik perhatian netizen. Menurut sumber, difahamkan kejadian itu berlaku di Pasir Mas, Kelantan. Ianya dikatakan lelaki yang memakai baju berwarna oren itu mahu cuba lari dari sekatan jalan raya. Ini baru p0lice & th1ef– Netizen Selain di…

Viral

“Jari saya jadi biru puc4t” – Gadis ini ser1k amal ‘diet air mineral’ selepas t4kut tengok kesannya.

SETIAP wanita pasti mahu memiliki tubuh yang ramping dan menawan. Pelbagai kaedah, tip atau diet yang diamalkan demi menurunkan berat badan. Namun ada yang ‘tersalah percaturan’ dalam merealisasikan impian tersebut sehingga boleh memud4ratkan kesihatan, sebagaimana yang dialami oleh gadis ini. Hanya mahu dikenali sebagai Nurin Jamaluddin, gadis ini berkongsi pengalaman apabila tapak tangannya berubah menjadi…

Viral

“Biasa Bapa Suruh anak Balik…” Bapa Kalut Dikejar Anak Suruh Pulang Ke Rumah Undang Kelakar

Apabila nnempunyai masa terluang ketika waktu petang ramai orang akan mengambil kesempatan untuk beriadah bersama teman-teman mereka. Baik dewasa mahupun kanak-kanak pasti tidak akan melepaskan peluang ini. Malah, sudah menjadi satu kebiasaan apabila ibu bapa akan memanggil anak-anak mereka pulang sekiranya sedang bermain di luar rumah ketika waktu senja. Mana tidaknya, orang tua-tua kata tidak…

Viral

Buat Perangai Solat Atas Jalan, Video Peringatan Aisar Khaled Undang Pers0alan Net1zen

Kembali mencuri perhatian netizen, personaliti media sosial Aisar Khaled dikr1tik apabila dia dilihat membuat video memaparkan dirinya solat di merata tempat seperti gymnasium, kawasan bengkel dan di hadapan sebuah stesen minyak. Aisar dilihat berkongsikan video berbaur peringatan itu di laman Instagramnya dengan kapsyen “Tidak kira sibuk kerja dan berada di mana, solat jangan tinggal”.  …

Viral

“Saing-Saing Doktor!” – Pemandu Lori Dedah Gaji RM8 Ribu Sebulan, Netizen Tanya Ada Kerja Kosong Tak

  Isu mengenai gaji sering kali menjadi topik perbualan yang ‘hangat’ dan setiap individu sudah pastinya mengimpikan untuk memperoleh gaji yang tinggi setimpal dengan kerja dilakukan. Bagaimanapun, gaji seseorang itu lazimnya diberikan berdasarkan pengalaman dan kelayakan individu tersebut. Seperti perkongsian pemandu lori menerusi sebuah video dimuat naik di laman TikTok, tampil mendedahkan pendapatan bulanannya yang…

Viral

“Daddy MenyesaI Dengan Apa Yang Dah Jadi” -Ayah Men4ngis Lepas Hantar Anak Pergi Sekolah, Mahu Bina keluarga buat kali ketiga

HARI pertama sesi persekolahan pastinya mengundang drama air mata anak-anak. Namun berlaku sebaliknya baru-baru ini apabila air mata seorang bapa berjurai saat menghantar anak lelakinya ke sebuah tadika. Menerusi video yang tular di media sosial, si anak kelihatan cukup tenang di tadika, manakala lelaki berkenaan berulang kali mengesat air matanya.     Bercakap kepada mStar,…