Hiburan

“Saya gemuk, tapi saya berkahwin, ada suami dan anak. Saya ada rumah, boleh memasak, bahagia, ada kerjaya”- Nabila Huda

PETALING JAYA – Naik angin dan ber4ng dih1na, pelakon Nabila Huda memberi am4ran keras kepada individu yang suka membanding-bandingkan bentuk badannya dengan orang lain. Menerusi satu hantaran dalam Instagramnya, pelakon filem Munafik itu kelihatan ger4m dan tidak senang apabila mendakwa masih ada pihak memperlekehkan bentuk badannya.   “Saya bagi am4ran keras kepada sesiapa sahaja yang…

Hiburan

Reen Rahim Nasihat Jangan Acah Kaya Tapi Nothing! – “I Bangga Parents Datang Walau Naik Van Tin Biskut”

Pelakon Reen Rahim menasihatkan agar pelajar yang masih bersekolah tidak perlu malu dengan status atau pekerjaan ibu bapa. Reen berkongsi pandangannya menerusi satu posting di akaun Instagram. Kata Reen, sebaiknya anak-anak tidak seharusnya menyusahkan ibu bapa dengan membuat permintaan melebihi had kemampuan mereka. “Keluarga saya sederhana je tapi kitorang best. Sumpah dari sekolah saya tak…

Hiburan

Isteri Nabil Ahmad kegvgvran anak keempat ketika kandungan usia 3 bulan

PENGACARA dan pelawak, Nabil Ahmad berkongsi berita sedih apabila isterinya iaitu Nazirah Ayub mengalami kegvgvran anak keempat mereka selepas berlaku pendar4han pada Khamis. Menurut Nabil, 38, dia dan isteri reda dengan kehilangan tersebut biarpun kandungan isterinya sudah memasuki usia tiga bulan. “Saya tahu isteri hamil dua minggu lalu dan usia kandungan pun dah masuk tiga…

Hiburan

Alicia Amin rancang tambah koleksi t4tu

PETALING JAYA – Tidak serik dikec4m, pelakon dan model kontr0versi Alicia Amin mengakui bercadang untuk menambah lebih banyak koleksi tatu pada badannya selepas ini. Perkara tersebut dikongsi Alicia dalam Instagramnya selepas ada beberapa peminat bertanyakan mengenai pemilihan tatu yang bakal dilakukannya nanti. Menurut Alicia atau nama sebenarnya Raja Alicia Raja Amin, 26, dia mengelak untuk…

Hiburan

Kereta Mewah Bawa Asad Motawh Dibvru Polis Lepas Guna Lampu Biru Untuk Elak ‘Jam’

Viral semalam di media sosial bila pembantu peribadi Asad Motawh kongsikan video di TikTok menunjukkan dia memakai lampu strob berwarna biru seakan lampu polis untuk elak dari kesesakan lalu lintas. Tindakan lelaki tersebut kongsikan videonya menggunakan lampu tersebut telah menimbulkan rasa tak puas hati dalam kalangan netizen lebih-lebih lagi ia jelas melanggar Akta Pengangkutan Jalan…

Hiburan

Pakai Full Set PPE, Pelakon Ezzrin Loy Syukur Dapat Sempurnakan Jen4zah Arwh Nenek

Pelakon, Ezzrin Loy mengakui berasa amat terkesan dengan pemergian Allahy4rham neneknya, Siti Rokiah Saat yang men1nggl dnia akibat j4ngk1tan C0v1d-19. Jelas Ezzrin, dia tidak akan sesekali melupakan setiap jasa baik dan nasihat neneknya yang dikongsikan sejak dia masih kecil. “Al fatihah Siti Rokiyah Binti Saad. We lost our beloved Atuk last night to C0v1d. A…

Hiburan

Miera Liyana seronok jadi ibu, dilayan macam ‘princess’… upah jururawat peribadi sepanjang tempoh berpantang

SELEPAS sebulan melahirkan cahaya mata pertama, pelakon Miera Liyana memberitahu, dia belum bersedia untuk mendedahkan wajah dan jantina anak sulungnya demi menghormati permintaan suami Rosland Othman, 47. Menurut Miera atau nama sebenarnya, Miera Liyana Datuk Seri Kasmi, 28, berkata, dia juga berehat daripada laman sosial buat seketika bagi memberi tumpuan kepada bayinya itu. “Buat masa…

Hiburan

Bagaikan hidup dalam m4t1 – Elyana

PETALING JAYA: Penyanyi dan pelakon popular, Elyana memaklumkan, dia kini suk4r bernafas akibat k4ns3r yang dihidapinya sejak 11 tahun lalu. Elyana mendedahkan k4ns3r tersebut kini mengakibatkan saluran pernafasannya menjadi semp1t dan sukar untuk bernafas seperti orang biasa. “Saya sekarang susah untuk bernafas kerana k4ns3r ini sudah berada di tengah-tengah dada. Jadi, ia telah menyempitkan saluran…

Hiburan

Bell Ngasri sangka pelakon senior Mubarak Majid terdes4k nak pinjam duit, ‘transfer’ RM1,000 – “Baru sedar, saya dah kena kencing!”

AKIBAT berasa kasihan dan simpati dengan nasib rakan industri, Bell Ngasri akhirnya terpedaya dengan taktik sc4mmer yang menggunakan nombor telefon pelakon Mubarak Majid dalam menjalankan kegiatan itu. Bell atau nama sebenarnya Nasrizal Ngasri, 41, berkata dia membuat pemindahan wang sebanyak RM1,000 tanpa berfikir panjang dengan niat membantu Mubarak yang dikatakan terkesan dengan Perintah Kawalan Pergerakan…

Hiburan

“Saya Tiada Jawapan Bila Akan Dikurniakan Anak,” – 6 Tahun Kahwin Belum Ada Rezeki Timang Zuriat, Marsha Berserah Pada Allah SWT

Sudah menjadi impian setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga untuk memiliki cahaya mata sebagai penyeri mahligai cinta yang dibina. Setelah hampir 6 tahun berkahwin bersama suami, Mohamed Shaiful Nizam Mohamed Ismail, penyanyi dan pelakon Marsha Milan Londoh berkata mereka masih menanti untuk dikurniakan permata hati sebagai pelengkap sebuah keluarga.   “Kalau sentuh tentang hal anak,…