Viral

“Perangai el0k sikit, tkde adab” L0ya minum kopi, YouTuber dilabel peng0t0r dan di kec4m

PETALING JAYA – Tindakan seorang wanita memuntahkan air kopi kerana dipercayai kononnya tidak suka minuman itu dikec4m netizen di media sosial baru-baru ini.

Berdasarkan sebuah klip video berdurasi 15 saat yang dikongsikan wanita itu di TikTok, dia dilihat memuntahkan semula air kopi yang diminumnya di tempat awam.

Pada awalnya, reaksi wanita itu kelihatan biasa sahaja ketika minum air kopi tersebut, tetapi tiba-tiba dia memvntahkan semula air itu.

 

Seorang pengguna laman Twitter, @ainzafiyra berkongsi dua tangkap layar video TikTok milik YouTuber itu yang memaparkan aksi loya gadis tersebut selepas merasai minuman kopi berasaskan Iced Vanilla Latte.

Tegas @ainzafiyra, YouTuber berkenaan sepatutnya perlu menjaga adab dan tingkah laku meskipun tldak menggemari minuman yang diberi nama ‘Air Sally’ itu apatah lagi berada di hadapan makanan.

“Aku tk kisah kalau kau tk suka air tu skalipun. Tolonglah perangai elok sikit. Tu makanan kot. Perangai tk senonoh betul. Kau nak view naik pun buat content elok sikit boleh tak? Menyirap pulak,” tulis pengguna Twitter terbabit.

Difahamkan, YouTuber yang memiliki 658,000 ‘subscribers’ di saluran YouTube itu ke restoran tersebut bagi menghasilkan videonya berkaitan minuman berkenaan yang kini mencecah hampir 170,000 tontonan.

 

Susulan perkongsian itu, ramai netizen mengec4m tindakan wanita tersebut yang didakwa tidak menghormati ‘rezeki’ dan berkelakuan tidak senonoh.

“Kalau rasa memang tak boleh nak minum, terus pergi tandas atau pakai tisu, awak dekat tempat awam, tak elok kalau berperangai macam itu,” ujar @Icelatte5.

“Masalahnya air itu sudah (habis) suku, tetapi selepas (sudah) nak habis baru rasa loya, lambat betul ‘effect’ (kesan), baru lepas kena C0v1d-19,” kata @mohdfir06.

 

“Walaupun saya tak minum kopi, tetapi tak adalah sampai ‘naz4k’ macam ini sekali,” ujar @mhd_sufyann pula.

Antara komen:

Sehingga kini, perkongsian tersebut meraih lebih dua juta tontonan dan 58,700 tanda suka di laman aplikasi TikTok.

 

Terdahulu, YouTuber berkenaan beberapa kali menjadi tular di media sosial gara-gara perangai ‘peliknya’ selain pernah muncul dalam program Motif Viral yang popular suatu ketika dahulu.

 

Sumber:  K! ONLINE

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button