Hiburan

“Eh mu ngaji ke dop?..” Baru Je kak KM S0und PU, Sekali PU Syed B!das Balik Kec4man Kak Km. Padu

Pendakwah bebas terkenal, Pencetus Ummah (PU) Syed menerusi lnstagram nya mem.bi.das kembali ke.ca.man usahawan selebriti yang juga anak kepada pelakon veteran Normah Damanhuri, Kak KM.

Te.gur Kak KM Secara Terbuka Kerana D0sa 

Menurut PU Syed atau nama sebenarnya Syed Mohd Bakri bin Syed Ishak, dia menegaskan bahawa tindakannya me.ne.gur Kak KM atau nama sebenarnya Liana Rosli secara terbuka adalah kerana usahawan itu telah membuat dosa.  Tambah pendakwah itu lagi,dia bertanyakan kepada Kak KM adakah wanita itu sedar akan perilakunya selama ini telah men.gaibk.an dirinya sendiri dan juga keluarga.

“Ambe(saya) te.gur,dia kata mengaibkan dia..dah selama ini dok men.gaib.kan diri sendiri dan keluarga dia perasan atau tidak?

“Siapa yang men.gaib.kan siapa in? Ambe (saya) me.ne.gur secara terbuka sebab dia buat dosa dan viral.kan dosa secara  terbuka! Ambe(saya) tak perlu penghormatan dari dia..cukuplah Allah menyaksikan bahawa antara benar dan salah itu NYA.TA!

“Nak sangat jadi perhatian manusia..bak kata Diva AA dalam lah.jah pantai timur  “eh mu nga.ji ke dop?” tegur PU Syed

Berharap Kak KM Berubah 

Dalam pada itu, PU Syed juga menyifatkan masih ada iman di dalam diri Kak KM kerana anak selebriti itu masih ‘te.ra.sa’ akan te.guran yang diberikan. Malah, PU Syed berharap agar dia dapat berubah dan mencari rezek yang lebih berkat.

“Bila dia sen.tap dengan te.gu.ran ambe(saya)..itu tanda masih ada iman dalam diri..berubahlah..kerana nya.wa ini bukan dalam kawalan kita..sekejap saja Allah boleh tarik..

“Ramai yang jadi jutawan dengan berniaga..dan membuat iklan yang patuh syariah..maka rezeki mereka akan berkat..tetapi jika sebaliknya..pasti tiada keberkatan dalam rezekimu..sekalipun banyak..” tulisnya lagi

 

Terdahulu, sebuah portal me.lapor.kan Kak KM berang dengan tin.dakan PU Syed gara-gara me.nu.duhnya ber.dosa dan mendapat rezeki yang tidak berkat. Artikel Murai.my sebelum ini men.de.dah.kan PU Sye mene.gur usahawan itu dan berkata suami dan ahli keluarga terdekatnya wajib menegur dan menasihati wanita tersebut agar dapat menutup au.rat dari tatapan umum.

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Sumber: Muraimy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *