Hiburan

“Saya p0t0ng tali pusat dan tengok dia keluar” – Nazrief Nazri syukur dapat teman isteri bers4lin, sambut kelahiran bayi lelaki

KETIKA negara masih dilanda p4ndemik, tidak semua suami berpeluang menemani isteri masing-masing di dalam bilik bersalin berikutan prosedur operasi standard (SOP) yang ketat bagi mengekang penularan C0v1d-19.

Namun lain pula dengan pelakon Nazrief Nazri apabila dia dapat merasai pengalaman menyambut kelahiran cahaya mata sulung kira-kira pukul 1.12 pagi Isnin di sebuah pusat perubatan di Putrajaya.

Menurut Nazrief atau nama sebenarnya Mohamad Nazrief Mohamad Nazri, 30, kehadiran bayi lelaki menjelang sambutan Hari Raya Aidiladha adalah hadiah bermakna buat dia dan isteri, Aizatul Aqma Hamdan.

“Alhamdulillah isteri saya selamat bersalin secara normal pada pukul 1.12 pagi, hari Arafah (Isnin). Dia berada dalam dewan bersalin pun tak lama, kurang empat jam.

 

Isteri Nazrief bersama anak lelaki mereka.

“Saya dapat teman isteri bersalin sebab dah dapat suntikan v4ksin serta jalani sw4b test dan keputusannya negatif. Saya tak gementar sangat tapi lebih kepada teruja.

“Saya dah niat untuk beri semangat dekat isteri ketika proses kelahiran dan dia pun banyak buat research sebelum bersalin, jadi dia sudah tahu cara yang betul untuk push baby,” katanya ketika dihubungi mStar.

Saya dapat teman isteri bersalin sebab dah dapat suntikan v4ksin serta jalani sw4b test di mana keputusannya negatif.

NAZRIEF NAZRI

PELAKON

Selain itu Nazrief berkata amat sukar untuk menggambarkan perasaannya pada ketika in apabila dia sudah menjadi seorang bapa.

“Sukar untuk menggambarkan perasaan saya saat melihat bayi kami dilahirkan… tapi memang rasa sangat luar biasa tak boleh nak ungkap. Macam tak percaya dah ada anak sendiri.

 

Usia perkahwinan Nazrief sudah memasuki tahun kedua.

“Allah permudahkan semuanya. Saya dapat potong tali pusat dia dan tengok dia keluar daripada ibunya. Sudah tentu saya rasa syukur sangat baby sihat dan muka dia memang gabungan kami berdua.

“Buat masa kini nama panggilan dah ada… nama penuh belum ditetapkan lagi. Akaun Instagram juga akan ada dalam masa terdekat tapi itu saya serahkan semua dekat isteri sampai dia sihat nanti,” ujarnya.

Nazrief mendirikan rumah tangga dengan Aizatul, 27, pada 15 November 2019 di The Seavoy House, Titiwangsa, Kuala Lumpur.

Sumber: mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *