Hiburan

Sit D0wn, Grow S0me Balls dan Cer4ikan Dia Daripada Berk0ngsi Bebola,”Dr. Say Ulas Isu Lelaki Cvrang

Pengacara Tanya Doktor, Dr. Say Shazril tampil mengulas mengenai isu viral seorang bekas penyampai radio yang kant0i bermain kayu tiga dengan wanita lain.

Kata Dr. Say, sikap tersebut secara tidak langsung akan mendatangkan kesan negatif terutama tumbesaran anak-anak.

“Baru-baru ni panas isu seorang bekas penyampai radio cvrang dengan isterinya.

“Saya tahu ramai yang berang, saya baca pun saya berang. Bukan apa, kesian anaknya nanti bila tahu perangai sebenar bapanya suatu hari nanti.

“Tapi sabar, kita fikir rasional sejenak mesti ada sebab seseorang tu cvrang dak? Ke korang rasa lelaki memang miang, gatal telur sokmo nak kacau perempuan lain?” katanya.

Bagaimanapun, kata Dr. Say setiap tindakan individu itu berpunca daripada sesuatu hal yang tidak dapat diselesaikan pada asalnya.

Justeru, saran Dr. Say, komunikasi adalah kunci utama kepada setiap pasangan daripada berlaku cvrang kepada satu sama lain.

“Bagi saya semua yang berlaku pasti ada sebab, kiranya kenapa lelaki cvrang pun ada sebab.

“Contohnya isterinya bebel melampau ke, isterinya tak memuaskan kehendaknya ke, isterinya tak up to par dengan apa yang dia mahu ke.

“Tapi semua ni boleh bawa bincang wahai suami oiii. Ada apa tak puas hati, sit down and communicate bukan berz1na dengan perempuan lain.

“Macam saya, tak puas hati bini bebel banyak saya beritahu dia “u bebel kencang ngat” dan dia luahkan balik saying “u suka tanya benda sama banyak kali”.

“From the communication kami improve kekurangan kami & somehow it brings us closer together,” ujarnya.

Belajar daripada tauladan kisah semasa, Dr. Say turut berpesan pada dirinya agar sentiasa menjaga hubungan bersama pasangan.

“Saya bukan nak bongkak mane tau if something happens to my relationship someday tapi saya kongsi apa yang berkesan. Sebab kadar percer41an amat membimbangkan.

“Saya tak against poligami walaupun saya tak berapa gemar tapi saya sangat menentang cvrang.

“Kalau takde perasaan sangat kat isteri tu grow some balls & ceraikan dia daripada berkongsi bebola,” pesannya.

 

 

Ini antara pandangan dan pendapat netizen:

 

Apa pendapat korang?..

Sumber:Gempak

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button