Viral

“M1skin takpe, jgn peng0t0r” – [VIDE0] Tak Boleh ‘Br4in’ Tengok Betapa Kt0r Flat di Pulau Pinang Ni, Ada Yang Cadang S4man Setiap Penduduk!

Ada bumbung untuk berteduh tapi kawasan persekitaran tidak dijaga dan dibiarkan dalam keadaan k0t0r, penuh b4kteria serta t1kus. Jangan terkejvt, memang ada orang yang boleh hidup dalam keadaan yang sebegitu.

Buktinya, video yang dimuat naik di TikTok oleh seorang food rider baru-baru ini menunjukkan keadaan persekitaran sebuah flat di Perai, Pulau Pinang.

Menurut Hibatullah Danial, ketika itu dia mendapat pesanan makanan untuk dihantar ke salah satu blok flat tersebut dan pelanggannya pula berker4s tidak mahu turun sebaliknya menyuruh dia yang naik hantar di depan pintu rumah.

Banyak kali customer yang duduk sini order, ada yang faham dan turun sendiri. Ada yang eg0, berker4s suruh kita naik.”

Sebelum ni memang rider wajib naik hantar ke customer tapi yang duduk flat ni kena faham kenapa kami (food rider) taknak naik. Lagi-lagi (kes) C0v1d yang meningkat sekarang.”

 

Melalui video tersebut yang kini sudah mendapat lebih 1.1 juta tontonan, s4mp4h dilihat bersep4h dan berteb4ran di atas lantai di sekeliling kawasan flat terbabit. Bukan itu saja, di bahagian tangga juga penuh dengan s4mpqh sarap yang sudah basah, bus0k dan berkvlat.

Lantai pula dilihat dalam keadaan basah dipercayai berpunca dari hujan atau air menitik daripada paip yang boc0r. Katanya lagi, bukan setakat takvt untuk naik flat dalam keadaan macam tu tapi juga risau nak tinggalkan motor di kawasan sebegitu.

Ada netizen yang mencadangkan supaya syarikat penghantar makanan untuk sen4rai h1tam alamat atau kawasan tempat tinggal sebegitu.

 


Kebanyakannya  tak boleh nak ‘brain’ macam mana penduduk di situ boleh lalui kehidupan seharian di tempat kot0r dan ber1s1k0 macam tu. Antara komen netizen,

Peh macam mana dorang boleh hidup dekat tempat macam ni wei.”

 

Miskin takpe tapi jangan jadi peng0t0r. Semua tempat s4mpqh disediakan.”

Takleh imagine bau dekat sana.

 

sumber: LM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *