Hiburan

“Malam Tadi Aku Mendapat Perkabaran Aku P0sitive C0V1D-19” – Aeril Zafrel

Pelakon terkenal Aeril Zafrel menerusi akaun Instagram rasminya telah mengesahkan bahawa dirinya telah dijangkiti dengan v1rus C0V1D-19 setelah melakukan ujian swab pada Selasa lalu.

Menurutnya, dia hanya mendapat tahu bahawa dia p0sitif dengan virus C0v1d-19 itu selepas keputusan ujian tersebut keluar pada hari Rabu.

Dia kini dilaporkan sedang mengkuarantinkan dirinya selama 10 hari di rumahnya. Bagi mengetahui dengan lebih lanjut, ikuti perkongsian yang dibuatnya seperti berikut:

Assalamualaikum semua ..

malam tadi aku mendapat perkabaran aku positive c0v1d.

Hari Isnin..

Aku pergi ke rumah p.a/manager aku sebab dia demam.

So aku ke sana sebab kebiasaan nya aku yang akan jaga dia kalau dia sakit teruk sebelum ni.

Jadi sebab hari pun dah lewat so aku decide untuk tidur sana.

Selasa, esok nya aku angkut dia pergi clinic dan ambil swab test PCR sekali dengan aku.

lepas tu aku jumpa staff untuk briefing launching virtual online product hujung bulan ni, dan aku balik rumah terus.

Rabu.

result keluar dan aku & manager positive

Immediately aku panggil @kumpulan_megaklinik_zahran untuk swab test family dan staff aku sebab ada jumpa dorang.

Swab test RTK kesemua mereka negative dan masih menanti result PCR pulak, doakan negative juga.

Sekarang aku self quarantine dekat bilik atas, nak isi masa 10 hari ni dengan macam-macam aktiviti kat bilik, doakan guys. Now manger Aku tu dah recover then tak demam lagi. Tapi tetap self quarantine.

 

Sumber: aeril_zafrel

kredit: siakapkeli

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button