Viral

Netzen SeIar Ibubapa yg Pergunakan Bayi Mereka utk Raih Simpati, Sampai Uncle Kentang pun Terkena

Terdahulu, kesusahan pasangan ini mendapat perhatian seluruh warganet.

Ini termasuk Uncle Kentang yang sudi memberikan bantuan.

“Tiada duit beli pampers, pakai kain lampin dibalut plastik … bayi 3 bulan…

Kami baru hutang RM16.70 dari kedai. Dapat sardine 1 tin, tepung dan telur.

Kami ada sikit beras lagi dan satu plastik minyak masak.

Depan rumah ada kolam ada haruan dan ikan keli. Tapi aku tiada mata kail.

Aku kerja kedai makan tetapi kedai makan dah tutup. Aku ada motosikal, motosikal kena curi.

Aku kini tak ada transport langsung. Baby memang tak minum susu lah. dah 3 bulan.

Tiada duit beli pampers. Pakai kain lampin, itu pun ada 3 helai dan terpaksa balut dengan plastik agar kencing baby tak basahkan tilam buruk.

Esok kami cuba mintak permit rentas daerah hantar makanan agar kesihatan baby terjaga.

Makanan semakin parah. Ok ok..”

Uncle Kentang beri kaki kepada ayah baby 3 bulan ni…

Saya rasa paling penting ialah beri sebuah motosikal kepada bapa baby pakai plastik sebagai lampin agar dia mudah bergerak cari rezeki.

Akan saya mohon permit mintak rentas negeri dan belikan beliau sebuah motosikal.

 

Namun, semua terbongkar bila netizen mempersoalkan tindakkan pasangan ini.

 

 

Malahan, penduduk setempat juga telah banyak menyumbang, dan ramai juga yang menawarkan pekerjaan.

Ini adalah Sikap Malas

 

Semoga pasangan ini dapat merubah diri kepada yang lebih baik.

 

Sentiasa jujur dalam melakukan apa jua perkara.

 

Sumber : lamanmaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *